Gode valg

Kontakt os

Skriv hvad du søger om:
0
  • Ingen produkter i indkøbskurven.

OM VINEGÅRDEN Vega Enix

- Kvalitet fra middelhavet

Solen og jordens vine fra Vega Enix

På de skrående bjergsider af Sierra del Gador i Andalusien, ligger vingården Finca Anfora, hvor en af de førende økologiske vine VEGA ENIX fremstilles. Processen er velsignet med Sydspaniens sol og tørre varme det meste af året. 

Beriget af et usædvanligt mikroklima med optimale jordforhold, gør det muligt at dyrke vin på meget højt niveau. Jordbundsforholdene spænder fra ler med kalksten til skifer og granit og giver således spændvidde og variation for vinstokkene som står på snorlige rækker gennem landskabet.

Middelhavet, for foden af bjerget, forkæler med briser af saltholdig gus vinstokkene. Vingården fordeler sig på Cabernet Sauvignon, Syrah, Merlot, Garnacha og Monastrell. De tre første druesorter er globalt anerkendte, mens de to sidstnævnte er spanske. Denne variation gør det muligt konstant at udvikle klassiske økologiske vine følgende trend og kvalitet.

Gennem et kvart århundrede har druerne fra Finca Anfora repræsenteret nogle af de fineste økologiske vine i Spanien. Årsagen er ligeså konsekvent som den er enkel. Økologisk dyrket, nænsomt plukket og bearbejdet mekanisk i hånden med fuldt fokus på miljø og topkvalitet. Nogle druer plukkes for eksempel kun om natten for at drage fordel af de kolde temperaturer. I september og oktober plukkes druerne, og medarbejderstaben mangedobles. En stor del af indbyggerne i den nærliggende landsby Enix er hvert år engageret i at få høsten godt i hus.

Alle vine lagres efter afsluttet vinifikation på nye små franske egetræs ”barriques”. Ved at lagre på dette relativt lille fad, klares vinen naturligt langt hurtigere end på store fade, og vinen bliver stabil på en naturlig måde. Vinen oxideres langsomt, modnes eller ældes, og farven bliver dybere og tanninerne blødere. Ved at bruge friske fade får vinen en umiskendelig smag af ny eg, hvilket er endnu en eftertragtet karakter. VEGA ENIX vinen lagres fra 6 til 24 måneder på ”barrriques”.

Vingårdens ”enólogos” er blandt de dygtigste vinmagere i den iberiske vintradition og hvert år fordeles op til 13 forskellige typer af de økologiske vine til primært markeder og forhandlere, som med respekt for et bedre miljø og anerkendelse af skånsomme produktion af VEGA ENIX vinene.

Fri fragt

Ved køb over 1000 kr.

Sublim kvalitet

Vin af højeste kvalitet

Bæredygtighed

100 % bæredygtigt